Alles voor het breien bij Kashmire Breiboetiek

alles voor het breien bij kashmire breiboetiek

Breien is – samen met weven – de belangrijkste techniek om textiel te vervaardigen. Wist je dat met de hand breien tot in de 20ste eeuw een gebruikelijke manier was om kleding te maken? Met de hand breien is tegenwoordig meestal een creatieve hobby.

Je kunt zelf kleding breien, maar ook accessoires. Wanneer je kleding wilt gaan breiden, gebruik je meestal wol of katoen. Je kunt onder andere truien, sokken, sjaals en mutsen breien.

Breiwol van diverse merken

Wij verkopen in onze webshop wol van Lang Yarns. In onze winkel in Sluis vind je ook wol van Rowan en Pascuali.

Wij verkopen in onze breiboetiek ook handwerkboeken en -magazines met allerlei patronen per seizoen voor het breien. Elk seizoen kun je dus wat nieuws breien.

Breinaalden en breipennen

Breien doe je in de meeste gevallen met rondbreinaalden of twee breinaalden. Je kunt alles breien op rondbreinaalden. Goed om te weten, breien op rondbreinaalden is veel minder belastend voor schouders en rug. 

Breinaalden zijn verkrijgbaar van 1,75 tot 12 mm. 

Breisteken

Elk dessin begint bij het rechts en averechts breien. Er bestaan verschillende soorten breisteken, zoals tricotsteek, ribbelsteek, boordsteek, gerstekorrelsteek, patentsteek, de kantsteek etc. 

Kom naar onze breimiddag

Heb je zin om gezellig te komen breien? Kom dan op maandag, dinsdag of donderdag naar één van onze breicafés. Lees hier meer over onze breimiddagen.

Comments are closed.